Sunday, July 14, 2024 11:29

Cuprins >> Funcții > Parametrii opționali

Parametrii opționali

Când am explicat parametrii funcțiilor și metodelor, am spus că îi putem folosi pentru a trimite diferite valori pe care metodele și funcțiile noastre le pot folosi în calculele lor. Ar trebui să știți și că metodele și funcțiile pot avea parametri opționali, parametrii cu o valoare prestabilită, care pot fi omiși atunci când apelăm o metodă sau o funcție.

Modul în care declarăm o metodă sau o funcție cu parametrii opționali este să specificăm o valoare implicită în declarația acestor parametri, după cum urmează:

În codul de mai sus, pentru că doar am declarat dar nu și inițializat parametrii x și y, aceștia sunt obligatorii. Nu putem apela oMetoda(), fără a furniza valori pentru x și y. Cu toate acestea, pentru că am inițializat z cu valoarea 0, la rândul său acest lucru îl va face un parametru opțional, care poate fi omis atunci când invocăm oMetoda(). Următoarele apeluri sunt ambele valabile:

În cazul în care nu furnizăm o valoare pentru parametrii opționali atunci când apelăm o metodă, dacă și când îi vom folosi în interiorul metodei, programul va utiliza valoarea implicită cu care au fost inițializați în declarația metodei sau funcției.

Conceptele explicate în această lecție sunt prezentate și vizual, ca parte a următorului videoclip:

Tags: , , , ,

Leave a ReplyFollow the white rabbit