Friday, May 20, 2022 21:03

Cuprins >> Funcții > Parametrii opționali

Parametrii opționali

Când am explicat parametrii funcțiilor și metodelor, am spus că îi putem folosi pentru a trimite diferite valori pe care metodele și funcțiile noastre le pot folosi în calculele lor. Ar trebui să știți și că metodele și funcțiile pot avea parametri opționali, parametrii cu o valoare prestabilită, care pot fi omiși atunci când apelăm o metodă sau o funcție.

Modul în care declarăm o metodă sau o funcție cu parametrii opționali este să specificăm o valoare implicită în declarația acestor parametri, după cum urmează:

În codul de mai sus, pentru că doar am declarat dar nu și inițializat parametrii x și y, aceștia sunt obligatorii. Nu putem apela oMetoda(), fără a furniza valori pentru x și y. Cu toate acestea, pentru că am inițializat z cu valoarea 0, la rândul său acest lucru îl va face un parametru opțional, care poate fi omis atunci când invocăm oMetoda(). Următoarele apeluri sunt ambele valabile:

În cazul în care nu furnizăm o valoare pentru parametrii opționali atunci când apelăm o metodă, dacă și când îi vom folosi în interiorul metodei, programul va utiliza valoarea implicită cu care au fost inițializați în declarația metodei sau funcției.

Tags: , , , ,

Leave a ReplyFollow the white rabbit