În ultimul articol, am vorbit despre operatorul Break ca fiind un operator folosit pentru a opri imediat execuția unei bucle și a continua cu declarațiile care urmează după aceasta. Operatorul Continue funcționează într-un fel în același mod, cu singura diferență că va face execuția să sără doar peste iterația curentă a buclei. Cu alte cuvinte, se sare peste ciclul curent, fără a pune capăt execuției buclei.
De exemplu, urmăriți următorul cod:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 |
static void Main(string[] args) { int i = 0; while (i < 10) { i++; if (i % 2 != 0) continue; else Console.WriteLine(i); } Console.WriteLine("Bucla s-a incheiat"); Console.Read(); } |
În codul de mai sus, am declarat un întreg, apoi o buclă While ce va rula până când numărul nostru întreg este egal sau mai mare de 10. În interiorul buclei, incrementăm numărul, apoi efectuăm o verificare If-Else: dacă restul Împărțirii numărului la 2 nu este 0 (adică numărul este impar), pur și simplu vom sări ciclul curent al buclei; în cazul în care este 0 (numărul este par), atunci vom afișa numărul la consolă.
Rezultatul urmează:
Conceptele explicate în această lecție sunt prezentate și vizual, ca parte a următorului videoclip: