Tuesday, April 16, 2024 04:07

Cuprins >> Introducere > Tipuri de variabile ce pot fi nule

Tipuri de variabile ce pot fi nule

Este posibil să fi observat deja că unele variabile pot avea o valoare implicită nulă, în timp ce altele nu. Ei bine, acest lucru nu este în întregime adevărat. Tipuri de variabile ce pot fi nule se referă exact la această situație: crearea unui înveliș specific în jurul tipurilor de valoare (tipuri care nu pot fi în mod normal nule), care să le permită să stocheze date cu o valoare nulă.

În acest fel, puteți face aceste variabile să stocheze atât valori normale, cât și o valoare specială, nulă (null). În acest caz spunem că tipurile de variabile ce pot stoca o valoare nulă stochează o valoare opțională.

Există două modalități prin care putem declara un tip de variabilă ce poate fi nulă:

Ambele declarații de mai sus sunt echivalente. Evident, cea mai simplă este cea de a doua opțiune, adăugând un semn de întrebare după tipul de variabilă.

Tipurile de variabile ce pot conține valoarea nul sunt folosite pentru a permite stocarea informațiilor ce nu sunt obligatorii. De exemplu, dacă dorim să stocăm date despre un student, cum ar fi numele și prenumele obligatorii, dar vârsta ca opțională, putem folosi tipul int? pentru variabila vârstă:

Conceptele explicate în această lecție sunt prezentate și vizual, ca parte a următorului videoclip:

Tags: , ,

Leave a ReplyFollow the white rabbit