Monday, July 22, 2024 15:02

Cuprins >> Șiruri De Caractere Și Procesarea De Text > Substring

Substring

Un substring este un șir de caractere aflat în interiorul unui alt șir. Pentru a extrage o porțiune dintr-un string (substring), putem folosi metoda Substring(), cu câțiva parametri suplimentari, cum ar fi indexul de pornire și numărul caracterelor sau lungimea. Ori de câte ori parametrul lungime este omis, funcția va returna pur și simplu substring-ul care începe de la indexul specificat până la sfârșitul șirului de caractere. Să luăm un exemplu:

În primul rând, am declarat un string numit str. Apoi, am folosit metoda Substring() pentru a extrage o porțiune din acest șir într-un alt șir, numit substr. Am specificat doar indicele de pornire, 16, ceea ce înseamnă că funcția va returna substring-ul care începe la locația 16 și deoarece nu am specificat o lungime, a continuat până la sfârșitul șirului de caractere, rezultând în „Maria Popescu”. În cel de-al doilea exemplu, am specificat același index, dar am inclus și o lungime de 5, care a fost tradusă ca obținerea substring-ului care începe la indexul 16 și continuă cu următoarele 5 caractere. Acest lucru a dus la „Maria”. Rețineți că, la fel ca și în cazul multor alte funcții, indexul începe la 0, nu de la 1.

Substring în C#

Am învățat deja în lecția precedentă că IndexOf() și LastIndexOf() returnează un index numeric, care este poziția de pornire a șirului de caractere găsit. Din moment ce Substring() primește de asemenea un parametru de tip index numeric, le putem combina:

În primul rând, IndexOf() a returnat indexul primei apariții a „Maria”, care a fost apoi utilizat de Substring() pentru extragerea șirului de caractere specificat. În al doilea exemplu, s-a întâmplat același lucru, dar de data aceasta am folosit funcția LastIndexOf() și am adăugat 5 la indexul pe care funcția l-a returnat, deoarece, așa cum spuneam în lecția precedentă, atât IndexOf(), cât și LastIndexOf() returnează indexul primului caracter pe care îl găsesc. În cazul nostru, din moment ce am căutat „este „, a returnat indexul locației lui „e”, așa că a fost necesar să adăugăm un decalaj de 5 caractere, pentru a ajunge la sfârșitul lui „este „.

Tags: , , , ,

Leave a ReplyFollow the white rabbit