Sunday, June 23, 2024 21:32

Cuprins >> Introducere > Formatarea codurilor

Formatarea codurilor

Formatarea codurilor se referă la procesul de adăugare a spațiilor, noilor linii și a caracterelor de tabulator, cu unicul scop de a îmbunătăți vizibilitatea și lizibilitatea codurilor noastre. Compilatorului nu-i pasă de spațiile albe. Pentru acesta, ele nu au nici un sens. Luați în considerare următoarele patru bucăți de cod:

După cum ați ghicit, codurile de mai sus sunt identice, toate vor putea fi compilate, toate produc același program, si toate se comportă la fel în toate cele 4 cazuri. DAR!

Sunteți de acord, toate variantele cu excepția primei, sunt greu și FOARTE greu de citit și de înțeles. Imaginați-vă un program de 5000 de linii de cod, scris pe o singură linie!

Visual Studio se ocupă cu formatarea codurilor în mod implicit. Cu toate acestea, există cazuri în care această auto-formatare va eșua. În acest caz, accesați meniul Edit, alegeți Advanced și faceți clic pe Format Document

Această funcție va re-formata codurile (în afară de momentele în care aveți o eroare în codurile voastre, caz în care, în mod evident, IDE-ul nu știe cum ar trebui să arate programul vostru).

Conceptele explicate în această lecție sunt prezentate și vizual, ca parte a următorului videoclip:

Tags:

Leave a ReplyFollow the white rabbit