Sunday, July 14, 2024 10:27

Cuprins >> Fără categorie > Pilula Roșie

Pilula Roșie

Anul trecut, eu și cu prietenii mei discutam despre posibilitatea de a începe o resursă online gratuită de lecții de programare pentru (spre fericirea mea) numărul tot mai mare de persoane care doresc să facă saltul de la „consumator” la „creator”, și dacă un astfel de proiect este realist sau nu. Resurse de programare se găsesc oriunde, unele plătite, unele gratuite; totuși, cele mai multe dintre ele fie încep cu paradigma „se presupune un minim bagaj anterior de cunoștințe de programare”, fie sunt scrise/explicate într-o limbă foarte oficială, artificială, academică, pe care mulți începători o găsesc descurajantă. În nici un caz nu sunt eu persoana care să se creadă expertă în programare, probabil nimeni nu este, și de asemenea nu am valențe academice de a preda.

Cu toate acestea, iată-mă aici, decisă în cele din urmă să încerc să ofer pilula roșie. Cunoştinţe. Posibilitatea de a căuta alte adevăruri, orice ați înțelege prin asta. Cel mai probabil, acest proiect va lua o grămadă de timp, iar pentru cei obișnuiți să urmeze „calea ușoară” pot să le scutesc ceva timp pierdut de pe acum: programarea nu este deloc muncă ușoară. Uitați de bla-bla-urile gen „Cum să devii un programator în 21 de zile”, găsite on-line. Oricât de bun ai fi, nu vei deveni programator in 3 saptamani. Asta ți-o pot promite. Programarea nu este ușoară, și nu e miloasă cu timpul. Deloc.

Acesta este unul dintre motivele pentru care am decis să creez acest site. Pentru a oferi oamenilor șansa de a urma acest drum greu, și de a face călătoria cât mai ușoară posibil. Doamne, mi-aș dori să fi avut și eu ajutor atunci când am început să învăț programare! Mi-ar fi scutit destule nopți nedormite și o mână de fire de par smulse…

Cu toate acestea, pot doar să vă arăt ușa. VOI sunteți cei care trebuie să pășească prin ea!

Acestea fiind spuse, vă urez noroc și o singură urare caldă, din inimă: să ne vedem (sper!) la sfârșitul acestei călătorii!

Programare fericită!

Tags:

Leave a ReplyFollow the white rabbit