Saturday, May 25, 2024 05:12

Cuprins >> Introducere > Tipuri de variabile

Tipuri de variabile

Când declarați variabile în programele dumneavoastră, trebuie să indicați compilatorului tipul și numele variabilelor. Există multe tipuri de variabile și derivări ale acestora. Un tip (type, în engleză) definește cantitatea de date pe care o variabilă o poate stoca și setul de operații pe care programul le poate efectua asupra acestor date.

C# acceptă următoarele tipuri de bază, cunoscute și ca tipuri primitive, cu excepția string, care este un tip derivat:


tipuri de date primitive in C#
Informații adiționale

Există o mulțime de alte tipuri derivate ale acestor variabile, care nu sunt folosite la fel de mult, sau sunt folosite în cazuri speciale. Deși e puțin probabil să le folosiți în curând, ar trebui totuși să aruncați o privire asupra lor, pentru a vă familiariza cu numele lor keywords (cuvinte cheie):


c# type modifiers

Caracterul u din unele cuvinte cheie înseamnă unsigned (fără semn), ceea ce înseamnă că variabila folosește bitul de semn pentru a memora în continuare cifre relevante, caz în care poate stoca doar valori pozitive sau 0, dar într-un interval mai mare. Caracterul s din sbyte înseamnă signed byte, iar așa cum vom afla mai târziu, o variabilă byte nu are un bit de semn; în acest caz, sbyte este o variabilă de tip byte care utilizează un bit de semn. Acest lucru va fi explicat mai în detaliu într-o lecție viitoare.

În lecția următoare vom învăța cum putem da și valori variabilelor noastre.

Conceptele explicate în această lecție sunt prezentate și vizual, ca parte a următorului videoclip:

Leave a ReplyFollow the white rabbit